Dodavatelé

Novinky

Nové
Domácí višňový džem s hořkou čokoládou 250 g Zobrazit větší
Domácí višňový džem s hořkou čokoládou 250 gDomácí višňový džem s hořkou čokoládou 250 g

Domácí višňový džem s hořkou čokoládou 250 g

Nový produkt

Domácí višňový džem s hořkou čokoládou 250 g

Více informací

skladem

Upozornění: poslední kus skladem!

Zakoupením tohoto produktu získáte až 7 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 7 věrnostních bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 0,70 Kč.


73,00 Kč s DPH

Více informací

Hit loňského léta paní dodavatelky našich domácích marmelád! Inspirací byla oblíbená bonboniera Višně v čokoládě. K výrobě použila višně z vlastního sadu a kvalitní čokoládu s obsahem 70% kakaa.

Višně obsahují jen málo vitaminů. Nejvýraznější je podíl vitamínů B a C, ale i ten je jen průměrný. Jsou spíše zdrojem minerálních a stopových látek, které si tělo nedokáže vytvořit samo.

Jód

Pro vysoký obsah jódu jsou vhodné pro lidi s onemocněními štítné žlázy a s bolestmi páteře.

Vápník

Velké množství vápníku je potřebné pro zdravé kosti a zuby a správnou funkci nervů.

Železo

Nezanedbatelné množství železa je důležité pro tvorbu červených krvinek.

Draslík

Draslík kontroluje funkci svalů a obsah tekutin v těle. Přispívá ke snižování krevního tlaku a projevů alergií. Pomáhá při onemocněních srdce a ledvin a při únavě.

Mangan

Regulaci cukru v krvi řídí mangan. Kromě toho snižuje cholesterol, chrání před Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou, podporuje růst kostí a chrupavek. Důležitý je i pro kojící ženy, protože podporuje tvorbu mateřského mléka.

Zinek

Zinek obsažený ve višních chrání játra, neutralizuje škodlivé účinky alkoholu a uklidňuje nervy. Má vliv i na rozmnožování – rozhoduje totiž o tvorbě spermií, podporuje početí a správný průběh těhotenství. Nezbytný pro fungování organismu je bór a fosfor.

Pryč s nadváhou

Višně pomáhají při snižování nadváhy tím, že neutralizují tuky, které se pak nedostanou do krve. Stonky višní se přidávají do podpůrných prostředků na redukci hmotnosti. Navíc pomáhají z těla odstraňovat škodlivé látky, takže se hodí i na očistné kúry. Je velká škoda, že višně běžně v obchodě nekoupíte, zato v lékárně máte široký výběr přípravků s výtažky višní.

Co se z višní připravuje?

Čaj z višňových stonků

Čaj z višňových stonků se vaří již od pradávna jako lék na bronchitidu. Stonky se sbírají od června do konce srpna a suší se při pokojové teplotě. Sušené stonky zalijte šálkem vroucí vody a nechte 5 minut louhovat. Odvar sceďte a při nemoci pijte dvakrát denně. Stonky se používají také proti průjmům, při chronických a akutních problémech s močovými cestami a při léčení místních otoků. Odvary z listů se pijí při chudokrevnosti a nadměrné plynatosti.

Z kůry višňového stromu

Z kůry stromu často vytéká višňová pryskyřice. Ta se v lidové léčbě používala proti kožním vyrážkám. Krásné višňové dřevo se používá v řezbářství a na výrobu nábytku.

Višňový sirup

Z ovoce se vyrábí višňový sirup, který se používá pro zlepšení chuti léků a na přípravu osvěžujících nápojů pro nemocné. Navíc obsahuje látky, které umožňují snadnější vstřebávání účinných složek léčiv.

Jak upravit višně?

V kuchyni se nejčastěji uplatňují při výrobě kompotů, džemů, šťáv a zákusků. Dají se kandovat i sušit. Pokud nespotřebované čerstvé ovoce skladujete v chladničce, neměli byste jej dávat blízko aromatických potravin. Mají totiž tendenci přebírat jejich vůni. Višně našly uplatnění i v likérnictví – vyrábí se z nich griotka a maraschino.

Bublanina z bramborového těsta

Višňovou bublaninou z bramborového těsta nepohrdnou děti ani dospělí. Příprava je jednoduchá. Smíchejte 4 žloutky s 200 g moučkového cukru. Přidejte 250 g uvařených na jemno nastrouhaných brambor a 100 g dětské krupice. Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujete do těsta. Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a obložte 400 g višní. Dejte do trouby a pečte při 180 ° C přibližně půl hodiny. Jednotlivé porce můžete ozdobit šlehačkou a lístkem máty.

Medová zmrzlina s višněmi

Potěší vás nejen v létě. Do pěny si vyšlehejte 3 žloutky s vanilkovým cukrem. Přidejte 2 lžíce medu, 1 lžičku mleté ​​skořice a důkladně promíchejte. Jednu smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuhé šlehačky a vmíchejte do žloutkové směsi. Ze dvou bílků ušlehejte tuhý sníh, který jemně vmícháte do připravené hmoty. Hotový krém dejte do mrazáku, do doby než ztuhne. K zmrzlině si připravte višňovou omáčku. Umyjte a vypeckujte 300 g višní, dejte do hrnce s 2 lžícemi cukru a zahřívejte tak dlouho až se cukr rozpustí. Nakonec přidejte 2 lžíce rumu a nechte sevřít. Zmrzlinu dejte do misek, polijte omáčkou s višněmi a servírujte.

Višně chrání před nemocemi srdce a rakovinou

Množství nejnovějších výzkumů potvrdilo, že višně chrání před nemocemi srdce. Pravidelné konzumování višní dokonce zabraňuje vzniku cukrovky a některých druhů rakoviny. Toto ovoce pomáhá i při léčení poruch paměti. Vědci zjistili, že višeň je úspěšná i při zánětlivých procesech a zmírňuje bolesti při artritidě. Pohár višňové šťávy je ekvivalentem 0,3 gramu aspirinu a pohár mražených višní se rovná účinku 0,9 gramu aspirinu.

Dnešní výzkumy dokazují, že sklenice višňové šťávy dokáže zmírnit i bolesti kloubů, které zapříčiňuje zvýšení koncentrace kyseliny močové. Důvod léčebného působení višní může spočívat právě v tom, že jejich pravidelná konzumace snižuje množství kyseliny močové v těle.

Nutriční hodnoty višní

100g višní obsahuje: 1g bílkovin, 0.3g tuku a 1.6g vlákniny.

Minerály:
Draslík – 173mg
Fosfor – 15mg
Horčík – 9mg
Mangan – 0.1mg
Měď – 0.1mg
Sodík – 3mg
Vápnik – 16mg
Zinek – 0.1mg
Železo – 0.3mg

Vitamíny:
Cholin – 6.1mg
Kyselina listová – 8?g
Vitamín A – 64IU
Vitamín B3 – 0.4mg
Vitamín C – 10mg
Vitamín E – 0.1mg
Vitamín K – 2.1mg

Příslušenství

21 dalších produktů ve stejné kategorii: