Dodavatelé

Novinky

Brusinky (Klikva) 100 g IBK Trade

3821.038

Nový produkt

Brusinky chrání před rakovinou, nemocem srdce, močových cest.

Více informací

skladem

Zakoupením tohoto produktu získáte až 2 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 2 věrnostních bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 0,20 Kč.


22,00 Kč s DPH

Více informací

Je obecně známo, že brusinky mají vysoký podíl vitamínu A, E a C, železa, vápníku, draslíku a antioxidantů. To může vysvětlovat jejich schopnosti boje s rakovinným bujením a srdečními chorobami. Vitamín A, který je v brusinkách hojně zastoupen, zabraňuje zánětu očních spojivek. Vitamín E se výrazně zlepšuje sílu imunitního systému. Může pomoci nebo oddálit nemoci, které jsou spojeny s volnými radikály. Vynachválit si ho ale nemohou ani ženy, které trpí bolestmi prsou před menstruací. Brusinky pomáhají předcházet onemocněním srdce a oběhového systému (snižují hladinu cholesterolu i krevního cukru, jsou dobrá prevence proti kornatění tepen). Je toho opravdu hodně. Brusinky s naším zdravím mohou prostě udělat zázraky.

Vitamin C

Rozproudí přeměnu látek, podporuje spalování tuků a produkci hormonu noradrenalinu, který usnadňuje odbourávání tuků.

Vitamín E

Je skutečný pramen mládí. Udrží vás nejen mladé, ale i vitální. Chrání tělo před volnými radikály, čímž zpomaluje proces stárnutí. Tím, že odbourává tuk, stoupá vitalita, schopnost koncentrovat se a obranyschopnost organismu.

Draslík

Stopový prvek draslík vyplavuje nadbytečnou vodu z tkání a stará se o to, aby se nafouknuté břicho co nejdříve dostalo do původního stavu. Navíc podporuje činnost střev a aktivuje látkovou přeměnu a spalování kalorií.

Železo

Pokud tělo nedostane dostatek kyslíku, nemůže rozpouštět tuk. Aby tělo mohlo kyslík z krve co nejrychleji získat, potřebuje na látkovou přeměnu stopový prvek železo. Mimochodem: tělo přijme trojnásobné množství železa z brusinek, když současně získává i hodně vitamínu C. Proto jsou brusinky skutečným žroutem tuků.

Balastní látky – vláknina

Zastavují hlad a zabraňují tak útokům velkého hladu. A kromě toho pomáhají v procesu trávení. Co že to jsou balastní látky? Balastní látky, označované též jako vláknina, se charakterizují jako látky bobtnavé, vážící na sebe vodu a tak zvětšující objem stolice.

Brusinky jsou super na zuby i dásně

Dalším prokázaným užitečným účinkem brusinek je snížení tvorby zubního kazu. To však jen v případě, že brusinky neobsahují přidaný cukr, například brusinkové nápoje (slazené džusy, apod) obvykle mají vysoký obsah cukru, ten naopak škodí. Brusinky bojují s bakteriemi, které ničí a neusazují se tak na zubech. Podle odborníků jsou také prospěšné při onemocnění dásní.

Brusinky jsou perfektní na záněty močových cest

Léčebné účinky brusinek jsou prověřeny v případě zánětů močových cest  v případě užívání dostatečného množství brusinek lze zabránit bakteriím, aby se uchycovaly na stěnách močového měchýře nebo močové trubice, a tím zejména v počátečních stádiích infekce potlačit toto nepříjemné onemocnění. Brusinky je ale vhodné užívat především jako preventivní opatření proti těmto problémům (opakované záněty, samovolný únik moči nebo potíže s prostatou)

Trávení vám za ně také velmi poděkuje

Brusinky prospívají trávícímu ústrojí, mají blahodárné účinky na hubnutí protože obsahují třísloviny a bioflavonoidy a polyfenoly. Díky tříslovinám ochrání žaludeční sliznici a zamezují zánětem nebo také zamezí vzniku žaludečních vředů. Brusinky jsou, podobně jako zelený čaj, i silným přírodním antioxidantem. Pomáhají tedy našemu tělu při vylučování škodlivých látek. Ale toto trpké ovoce nemusí být pro každého. Příliš mnoho brusinek může mít za následek podrážděný žaludek nebo pořádný průjem. Takže zde platí všeho s mírou.

Živiny: vitamín B5, vitamín C, vitamín K, betakaroten, kyselina listová, vápník, železo, fosfor, mangan, selen,draslík, vláknina, sacharidy

Sušené brusinky jsou nejen velmi chutné, ale jsou známé a vyhledávané i pro své blahodárné účinky, kterými působí na celý organismus. Sušené brusinky jsou bohaté na vitamíny, antioxidanty i na vlákninu. Konzumací sušených brusinek tak posilujete svou imunitu. Zajímavé je, že sušené brusinky jsou i účinnou prevencí před vznikem zubního kazu.

Brusinky se obecně využívají na přípravu marmelád, čajů, kompotů a dalších pochutin. Sušené brusinky jsou určeny přímo ke konzumaci jako pamlsky,  též je můžete přidávat do jogurtu nebo do müsli. Sušené brusinky se využívají i při pečení nebo vaření.  

Sušení je tradiční způsob konzervování ovoce. Sušené ovoce je ovoce, které bylo vysušeno přírodní cestou, nebo za použití stroje (sušičky). Vysušené plody ovoce pak mají výrazně vyšší trvanlivost, což využijeme především v zimních měsících. Stejně jako čerstvé ovoce je i to sušené bohaté na vitamíny a minerály. Sušením pouze přijdeme částečně o vitamín C obsaženým v ovoci. Vždy je lepší koupit sušené ovoce nesířené, neslazené, či jinak chemicky upravované. Sušené plody ovoce se s oblibou přidávají do obilninových směsí k snídani.

Sušené brusinky není potřeba tepelně upravovat. Jsou určeny především k okamžité spotřebě. Dají se použít do kaší jako sladidlo a náhrada běžného bílého cukru. Sušené brusinky je vhodné před konzumací namočit přes noc do vody. Tím se brusinky rehydratují a získají zpět svou čerstvou chuť.

Blahodárné účinky: protimikrobiální, protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační, prospívá srdci, trávení a imunitě, působí jako lék na zánět močového měchýře, snížují tvorbu zubního kazu a ledvinových kamenů.

Kalorická hodnota ve 100g: Energie 1289kJ (308kcal), Bílkoviny: 0,07g, Sacharidy: 82,4g (z toho cukry 65,0 g), Tuky: 1,4g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g), Vláknina: 5,7g.

KcalCukryTukyNasycené MKSodík
30865g1,4g0,1g0,003g
16%73%2%1%1%

Doporučeného denního množství pro dospělé

Skladování: Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

 

Příslušenství

30 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: